top of page
Zoeken
Foto van schrijverBert Hiemstra

Twee dagen genieten van Barneveldse gezelligheid en gastvrijheid!

Twee dagen genieten van Barneveldse gezelligheid en gastvrijheid! Ook de zomer van 2022 wordt opgeluisterd met de Smaak en Sfeerdagen op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Muziek, gezelligheid en lekker eten en drinken. Interview met de initiatiefnemers. Gert en Henny Ansink, Lyanne van den Berg, Bert Hiemstra en Mark Dokter.



Waarom de Smaak & Sfeerdagen

De Smaak & Sfeerdagen zijn ontstaan tijdens de coronacrisis, op het moment dat de maatregelen tegen het virus rustig aan werden versoepeld. ‘‘We hadden geluk dat het in 2021 nog net door kon gaan”, vertelt een enthousiaste organisator Gert Ansink. ‘‘We vonden dat het na zoveel ellende hoog tijd was voor een gezellig evenement dat extra vertier zou brengen in ons mooie dorpscentrum. En dat is gelukt. We hadden twee stralende dagen met duizenden bezoekers. Alle reden dus om in 2022 een vervolg te geven aan dit initiatief.’’


Dit is nieuw in 2022

Voor de editie van 2022 die voor de deur staat, zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd, vertelt Bert Hiemstra, die ook in het organisatiecomité zit. ‘‘Events zoals deze zijn altijd voor verbetering vatbaar. Omdat er veel vraag was naar leuke activiteiten voor ondernemers hebben we voor vrijdag 2 september een bijzonder programma-onderdeel ingevoegd, namelijk de grootste VrijdagMiddagBorrel van Barneveld oftewel een grote VrijMiBo. Veel ondernemers hebben er een gewoonte van gemaakt om de week af te sluiten met gezelligheid. Dat gebeurt vaak op kantoor of in de werkplaats met een drankje en een barbecue. Bij de Smaak en Sfeerdagen geven we ondernemers de gelegenheid deze VrijMiBo te houden op het Raadhuisplein. Hier is het Smulplein ingericht met allerlei verschillende foodtrucks.


De toegang tot het Smulplein is vrij en gratis voor iedereen, maar bedrijven kunnen er een (sta)tafel reserveren om met collega’s te genieten van de VrijMiBo. Deze middag wordt muzikaal opgeluisterd door Sher en Pelle én Moonspark, vrolijke en enthousiaste artiesten die we vaker gezien hebben in het Barneveldse.



Drie smaak en sfeerpleinen

Op de zaterdag is het programma verdeeld over drie ‘pleinen’, gaat Henny Ansink verder: Het Smulplein (bij het gemeentehuis), het 112-plein (Kapteijnstraat) en het Marktplein (Nieuwstraat). ‘‘Op het 112-plein zijn er leuke demo’s van hulpvoertuigen en professionals in de hulpverlening. Op het Smulplein kan je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes van foodtrucks en omliggende restaurants. Op het Marktplein vind je snuisterijen van marktkooplui uit Barneveld en de regio. Het leuke is dat er tegelijkertijd met deze Smaak en Sfeerdagen ook de Boeldag plaatsvindt op het Torenplein. Dit kon wel eens een van de drukste dagen van het jaar worden voor het centrum van Barneveld!”


Oldtimer-show

De Smaak en Sfeerdagen worden omgeven door een hoop gezelligheid en vertier. Zo kan je genieten van een oldtimer-show met klassieke Fords, een selectie uit de verzameling van de Barneveldse ondernemer Wouter van Manen. ‘‘We hebben tijdens de editie van 2021 zoveel bekijks gehad dat we dit onderdeel opnieuw op het programma hebben gezet”, vertelt Henny.


Muziek

Ook muziek speelt een belangrijke rol tijdens de Smaak en Sfeerdagen. Het Barneveldse artiesten- en evenementen Bureau Pink Banana heeft een afwisselend programma samengesteld met onder meer Moon Spark en Sher en Pelle (vrijdag) en op de zaterdag Karlijn Nijkamp, De Zaak en Paul Eppink. Alle muzikale optredens komen vanuit een leuke nuziekcaravan op het Raadhuisplein.


“We gaan ervan uit dat het weer twee fantastische dagen worden”, aldus het organisatiecomité. ‘‘En als het weer mee zit, kan dat eigenlijk niet missen met zo’n gevarieerd en leuk programma.’’

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed nieuws: de zon komt ook!

Goed nieuws! De zon komt ook naar de Smaak en Sfeerdagen van a.s. vrijdag en zaterdag (2 en 3 september) in Barneveld Centrum Hieronder...

Comments


bottom of page