🎉 Smaak en Sfeerdagen 2025: vertrouwd genieten met een frisse feestvibe!
- Bert Hiemstra
- 8 mei
- 2 minuten om te lezen
BARNEVELD – Twee dagen lang verandert het Raadhuisplein in het bruisende dorpshart van Barneveld. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september vinden de Smaak en Sfeerdagen plaats: een feest voor alle zintuigen, met muziek, ontmoeting, heerlijk eten en een programma vol nieuwe energie. De organisatie – met Wim de Boer en Bert Hiemstra aan het roer – heeft er zin in.
“De Smaak en Sfeerdagen zijn inmiddels een vaste waarde in de Barneveldse agenda,” zegt Hiemstra. “Maar elk jaar kijken we hoe we het nét weer een beetje verrassender kunnen maken. Mensen waarderen de vertrouwde sfeer, maar verwachten ook vernieuwing – en terecht.”

Vrijdag: De Grootste VrijMiBo van Barneveld
De aftrap vindt traditiegetrouw plaats op vrijdagmiddag met de inmiddels legendarische Grootste VrijMiBo van Barneveld. Bedrijven reserveren tafels voor personeel en relaties, buurtgenoten schuiven aan, en de muziek – verzorgd door onder anderen René van Duijn – zorgt direct voor sfeer. “Het is de ideale mix van ontspannen borrelen, goed eten en samen zijn,” aldus De Boer. “De vrijdagavond is uitgegroeid tot een begrip.”
Zaterdag: ‘Vroeg Pieken in de Feesttent’
Nieuw dit jaar is het concept ‘Vroeg Pieken in de Feesttent’ op zaterdagavond. “We wilden iets toevoegen aan het weekend dat nog meer feest brengt, maar wel op een Barneveldse manier: toegankelijk, vrolijk en met een knipoog,” legt Hiemstra uit.
De Smaak en Sfeerdagen van 2025 staan in de startblokken. Vanaf het begin van de avond is het raak: livemuziek, DJ-sets, verrassende acts en een feesttent waarin ruimte is om te dansen, te proosten én te genieten. “Je hoeft niet te wachten tot middernacht om los te gaan,” zegt De Boer. “We bouwen meteen vanaf het begin aan die feestvibe.”
Een van de blikvangers op zaterdagavond is het optreden van Ben Sproet. Deze zanger en DJ weet precies hoe hij een feestje moet bouwen. Met een mix van meezingers, klassiekers en knallers uit de jaren '70, '80 en nu, krijgt hij echt iedereen mee. “Ben is een feest op zich,” aldus De Boer. “Die gast zet het plein op z’n kop. Dit wordt echt een avond om niet te missen.”

Smaak blijft centraal
Naast muziek en sfeer draait het natuurlijk ook om lekker eten. Of je nou komt voor een borrelhap, iets warms van de grill of wereldse smaken – het is er allemaal. “We werken samen met lokale helden én foodcreators die je verrassen,” zegt Hiemstra. “Je loopt hier het plein over en je ruikt gewoon: dit wordt een lekkere avond.”
Samen sterk
De Smaak en Sfeerdagen zijn er dankzij een hele club vrijwilligers, ondernemers en partners. “We doen dit echt samen,” zegt De Boer. “En dat voel je op het plein. Iedereen draagt bij, van de opbouw tot de bar, van artiest tot frietbakker. Dat maakt het uniek.”ar,” benadrukt De Boer. “Dat voel je op het plein. Iedereen draagt bij aan die unieke sfeer.”
留言