top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBert Hiemstra

Op de fiets naar het werk? ja natuurlijk!

Fietsen maakt je fitter, vitaler en blijer. Dat weten ze bij Jansen 2wielers natuurlijk allang! Lekker bewegen in de buitenlucht terwijl je je in no time verplaatst. Ook steeds meer bedrijven zien daar de voordelen van (denk alleen al aan de brandstofkosten die je bespaart), en stimuleren hun werknemers om op de fiets naar het werk te komen.


2wielerlease.nl

Fietsend naar je werk hoeft natuurlijk niet per se op een ‘gewone’ fiets. Wat dacht je van een lekker snel exemplaren zoals een e-bike of speed pedelec? Jansen 2wielers heeft daarvoor een speciaal concept, waar al tientallen Barneveldse ondernemingen gebruik van maken: 2wielerlease.nl. De voordelen liggen voor de hand: wie regelmatig fietst is volgens onderzoek jaarlijks gemiddeld twee dagen minder ziek. Als werkgever bespaar je daarnaast ook nog eens op parkeerkosten en de uitgaven voor een leaseauto. Bovendien past de leasefiets goed binnen een duurzamer mobiliteitsbeleid.



Fiets van de zaak: aantrekkelijk en eenvoudig

Voorheen was de zakelijke (elektrische) fiets niet populair, vertelt eigenaar Eric Jansen. De regeling vereiste een sluitende administratie waarin iedere privérit tot op de kilometer nauwkeurig moest worden bijgehouden. Maar sinds twee jaar zijn de fiscale regels voor de fiets van de zaak veranderd (want Nederland moet groener en werkend Nederland moet fitter en vitaler worden). Een kilometeradministratie is niet meer nodig en de werknemer betaalt een vast percentage van 7% over de catalogusprijs. De regeling valt buiten de WKR; deze kan dus voor andere leuke dingen worden ingezet.


De voordelen?

Die zijn legio. Eric: “Fietsen houdt werknemers energiek en fit. Ze beginnen de dag ook enthousiaster doordat ze al in beweging zijn geweest als ze op hun werk komen. Bovendien is de regeling een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde die bijdraagt aan de aantrekkingskracht van je onderneming. Een bedrijf met een groen mobiliteitsbeleid is in meerdere opzichten aantrekkelijker. Bijkomend voordeel is dat het parkeerplaatsen scheelt op je terrein.”



Lease-informatie of een testdag voor leasefietsen

Het team van Jansen 2wielers maakt het leasen van e-bikes makkelijk voor een bedrijf. “Samen met een medewerker ga je om tafel om een Fietsplan samen te stellen. Mogen jouw werknemers zelf een elektrische fiets uitzoeken of maak jij een voorselectie? Wat wordt de leasetermijn en ga je voor operational of financial lease?” En wil je ook het beheer van je fietsvloot uitbesteden, zodat je medewerkers een seintje krijgen als het tijd is voor onderhoud? Dan kan dat natuurlijk ook. Er is altijd wel een constructie die passend is in jouw situatie. Geen interesse in lease maar wel zakelijk kopen? Goed idee, dat is zeker mogelijk en gebeurt regelmatig. En ben jij een werknemer? Draag het fietsplan gewoon voor bij je werkgever, want je wordt er allemaal beter van.”


Als particulier een elektrische fiets leasen?

Ook dat kan bij Jansen 2wielers, vertelt Eric. “De meeste van onze e-bikes, high-speed e-bikes en speed pedelecs zijn ook verkrijgbaar via private lease. Misschien ken je dat van je auto. Je betaalt een vast, all-in tarief per maand voor het gebruik van je elektrische fiets. En als je een keer pech hebt of je leasefiets gestolen wordt? Dan lossen wij dat voor je op. Een fiets leasen lijkt dus op huren, maar dan voor een lange termijn.”


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Leonard, adviseur bij Jansen 2wielers.


06 480 39 966


Livingstonestraat 9b

Barneveld


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed nieuws: de zon komt ook!

Goed nieuws! De zon komt ook naar de Smaak en Sfeerdagen van a.s. vrijdag en zaterdag (2 en 3 september) in Barneveld Centrum Hieronder nog even het meest actuele programma: Vrijdag 2 september (15.30

bottom of page