top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenny

Abstracte kunst op een vaas!

Ze zijn gemaakt in het atelier achter haar huis, tijdens de Smaak en Sfeerdagen te bewonderen én klaar om verkocht te worden: in acrylverf gegoten vazen in allerlei soorten en maten van de hand van creatieve duizendpoot Evelien van Ginkel.Het is niets minder dan abstracte kunst op een vaas, en met elk exemplaar heb je echt een unieke eyecatcher voor je interieur in handen, vat Evelien het samen. Het liefst zou ze tijdens de Smaak en Sfeerdagen laten zien hoe ze te werk gaat en de verschillende verfkleuren laagje voor laagje in een beker giet om vervolgens het mengsel zorgvuldig boven een vaas uit te gieten. “Maar dat is een beetje te omslachtig. Dat doe ik liever in mijn atelier aan de Kampstraat, waar je natuurlijk gerust een keertje kan komen kijken.”


Want daar gebeurt nog veel meer dan alleen vazen gieten, vertelt ze. Regelmatig ontvangt ze er mensen die in team- of groepsverband deelnemen aan een workshop verf gieten óf verf gooien op een schildersdoek. “Ook weer zo’n creatieve activiteit waar het eindresultaat uniek is en wat ook nog eens ontzettend leuk is om te doen.”


Tijdens de Smaak en Sfeerdagen voelt ze zich tussen de andere creatieve marktkramen als een vis in het water, vertelt Evelien. “Ik verkoop behalve vazen ook schilderijen, die ik gemaakt heb van de opgevangen acrylverf die van de vazen afdruipt. En vertel bezoekers natuurlijk graag meer over mijn atelier.”


Evelien is op zaterdag 3 september te vinden in de Nieuwstraat en omgeving!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Goed nieuws: de zon komt ook!

Goed nieuws! De zon komt ook naar de Smaak en Sfeerdagen van a.s. vrijdag en zaterdag (2 en 3 september) in Barneveld Centrum Hieronder nog even het meest actuele programma: Vrijdag 2 september (15.30

Comments


bottom of page